Familierne Madsen og Nelson

NIELS MADSEN (1832-1900) og KAREN JENSDATTER (1825-1892) havde en datter Ane Margrethe Nelson (født Madsen) og en søn Andreas Madsen, der som tusindvis andre dansker immigrerede til USA i hhv. slutningen af 1800-tallet og begyndelsen af 1900-tallet.

Ane Margrethe immigrerede i 1893 og ca. 20 år senere immigrerede hendes lillebror Andreas sammen med sin familie

Dette blev startskuddet til et væld af breve frem og tilbage over Atlanten. Man fulgte med i hinandens liv, glæder og sorger i flere generationer.

Da  Henrietta Christensen (Etta) datter fra Store Ryde Mølle og niece til Ane Margrethe og Andreas også immigrerer i 1926 genforstærkes båndene til Danmark. Endelig foretager Ragnhild Christensen, Henriettas niece to længerevarende rejser til USA i henholdsvis 1951 og 1958, hvor båndet mellem den amerikanske familie og den danske forstærkes og forlænges yderligere nu i tredje led.

OVERSIGT OVER Niels Madsens og Karens Jensdatters efterkommere i hhv. Danmark og USA

Min brevsamling indeholder ca. 76 breve fra Henrietta med beskrivelser om familiens liv i USA, samt fra efterkommerne efter Ane Margrethe og Andreas. I tid spænder brevene fra 1910 til 1986.

Brevene er primært skrevet til fætteren Kresten Christensen fra Store Ryde Mølle og senere til hans datter Ragnhild Christensen, som er hende jeg arvede min store brevsamling fra.